doe je mee?  

Hallo...
mijn naam is Mark!

Ga jij mee op avontuur in mijn Extreme-Experimentenlokaal? Voor de Week Van Ons Water ga ik jullie een aantal coole waterproefjes laten zien. Dit is de week waar jij en ik meer gaan leren over al het water wat wij Nederlanders met z’n allen verbruiken! Ik houd enorm van water en ik hoop jij thuis ook, want je kunt de komende weken de proefjes thuis mee doen en zelfs kans maken op een leuke prijs. Zorg dat je het niet mist!

WINACTIE

6 meil 2019

Wil jij graag 2 KAARTEN WINNEN voor het NEMO Science Museum in Amsterdam?!

Wat moet je doen?
1. Maak zelf een filmpje van jouw waterproefje.
2. Plaats dit filmpje op je facebook pagina.
3. En vergeet niet @wvow2019 te taggen in je bericht!

De winnaar maken we bekend op 9 mei, dus houdt hiervoor onze Facebook pagina in de gaten...

waterproef #5

23 april 2019

Dit is alweer de laatste waterproef met onze Mark! De klimaatverandering zorgt voor het smelten van de ijskappen en uitzetten van het zeewater. Hierdoor stijgt de zeespiegel. Wat heeft warm en koud water hiermee te maken?

waterproef #4

23 april 2019

Hey Mark, gedraag je… De wereldbevolking wordt steeds groter en hierdoor komt er ook steeds meer afval in ons water terecht. We moeten de waterkwaliteit daarom goed beschermen en Mark neemt de proef op de som. Doe mee met zijn waterproefjes!

waterproef #3

23 april 2019

Een zwemmend ei. Serieus Mark? Door de klimaatverandering wordt het steeds droger in Nederland. Hierdoor neemt de hoeveelheid zout zeewater in onze bodem toe en kunnen de planten doodgaan. Een kip en het ei verhaal?  

win-actie!

23 april 2019

Wil jij graag 2 kaarten winnen voor het NEMO Science Museum in Amsterdam? Waar je nog meer proefjes kunt doen in een écht lab?! DAT KAN!

Wat moet je doen?
1. Maak zelf een filmpje van jouw waterproefje.
2. Plaats dit filmpje op je Facebook pagina.
3. En vergeet niet @wvow2019 te taggen in je bericht!

De winnaar maken we bekend op 6 mei, dus houdt hiervoor de Facebook pagina in de gaten.

Waterproef #2

22 april 2019

Tijd voor een nieuw waterproefje! Mark gaat spelen met VUUR… Door de klimaatverandering neemt het aantal hittegolven toe. Niet alle mensen kunnen tegen deze hitte daarom moeten we zorgen voor voldoende schaduw en ventilatie… maar wat hebben ballonnen met water hiermee te maken?

Waterproef #1

19 april 2019

Waterproefje ALERT! Maak je klaar voor onze eerste proef met waterexpert Mark. Door de klimaatopwarming valt er steeds meer regen en lopen de straten onder. We moeten ruimte maken om dit regenwater op te vangen! Mark gaat tijdens deze proef zelf regen maken… En jij kunt dit thuis ook!

Even voorstellen...

15 april 2019

Het is bijna zover... De Week van Ons Water in Brabant! Onze waterexpert Mark gaat in zijn experimentenlokaal allemaal toffe proefjes doen. En het leukste is: jij kunt lekker meedoen! Ben jij er klaar voor?

De Week van ons water is een initiatief van de gemeenten in Midden- en West-Brabant en waterschap Brabantse Delta. De deelnemende gemeentes voor de editie 2019 zijn; Altena gemeenten, Brabantse Delta, Breda, Dongen, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Goirle, Halderberge, Loon op Zand, Oisterwijk, Oosterhout, Rucphen, Waalwijk en Zundert.