Logo Week van ons Water in Brabant
WEEK VAN ONS WATER 2022

Deelnemen aan de Waterproof Experience 2022

Van 15 oktober tot en met 30 oktober 2022 vindt de landelijke Week van ons Water plaats. Wederom een ideaal moment om leerlingen op een speelse wijze te laten kennisnemen van wat er zoal komt kijken om het water schoon te houden, wat er voor nodig is om droge voeten te houden en wat de effecten zijn van klimaatveranderingen.

Wat kunnen jullie verwachten tijdens deze Experience?
Je hebt vast al een keer in de klas verteld over klimaatverandering en de gevolgen daarvan. Waarschijnlijk was dit naar aanleiding van extreme wateroverlast, hagelschade, langdurige hitte of een extreem lange droge periode. Of wellicht maakt het al onderdeel uit van je lespakket.  Erover zien, horen of lezen is echter nog niet het zelfde als ervaren.

Als Gemeente Breda willen wij kinderen in de leeftijdscategorie 8-12 jaar een ervaring meegeven die indruk maakt. Een indruk die ze niet snel vergeten en doorvertellen aan familie, vrienden en bekenden. Een boodschap die duidelijk maakt dat we maar één aarde hebben en dat we er zuinig op moeten zijn. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze kinderen en kleinkinderen.

Stel je eens voor… De deur zwaait open en je stapt in het heelal. In de verte zie je de aarde, die steeds dichterbij komt. Je waant je als een astronaut en voor je het weet zweef je over de aarde en vaar je over het water en reis je door de natuur.

Robbie de Rat, onze mascotte voor een duurzame omgang met water, neemt je mee op reis en vertelt over klimaatverandering. Met een VR-bril op zie je prachtige beelden van onze aarde, maar ook de gevolgen van ons menselijk handelen.

Het programma Waterproof Experience bestaat uit de volgende drie onderdelen:

  • Ben jij degene die het snelste een watervriendelijk tuintje aanlegt?
  • Maak je eigen aflevering van het klimaatjournaal en laat anderen zien hoe het onze wereld vergaat.
  • Wil je op en onder water varen zonder nat te worden? Dat kan. Ga met Robbie de Rat mee op ontdekkingsreis en ervaar de gevolgen van een warmere aarde.

Door in groepen te rouleren komen alle programmaonderdelen aan bod. Het totale programma neemt (inclusief ontvangst en uitloop) 2 uur in beslag en vindt plaats bij Brainstorm en Concept in Breda (Speelhuislaan 156a). Er kunnen per dagdeel circa 30 leerlingen (3 groepen van 10 kinderen) meedoen in een willekeurige volgorde van 3 workshops.

Met je klas ook de Waterproof Experience ervaren? Wij ontvangen jullie graag op woensdagochtend, donderdag en vrijdag in week 40, 41 en 42.
Aanmelden kan via onderstaande button